نگاهی به زندگی سلطان حسین فتاحی، بنیانگذار امرسان

سلطان حسین فتاحی در سال ۱۳۳۶ در روستای کسلان میانه متولد شد. حسین فتاحی فرزند دوم خانواده بود. او در ... [ادامه مطلب]

سلطان حسین فتاحی در سال ۱۳۳۶ در روستای کسلان میانه متولد شد. حسین فتاحی فرزند دوم خانواده بود. او در ۴ سالگی پدر خود را از دست داد و عمویش سرپرستی او و برادرش را به عهده گرفت.

عمویش یک نظامی بود و به دلیل ماموریت‌هایی که داشت به شهر قائم رفت حسین فتاحی کلاس اول را در نایین و کلاس دوم دبستان را در مراغه به اتمام رساند و بعد از آن تا ۱۲ سالگی در میانه به تحصیل ادامه داد.

۱۲ سال بیشتر نداشت که با امتحان ورودی در هنرستان کارخانه آزمایش هم زمان مشغول به تحصیل و کار شد.

تحصیل و کار

با ورود و مشغول به کار شدن در این کارخانه، به ناچار عصرها درس می‌خواند و پس از دریافت مدرک دیپلم و یادگیری کامل نکات فنی، به عنوان طراح لوازم خانگی به شرکت الکترولوکس رفت و پس از گذشت مدت کوتاهی یک بخاری نفتی با طراحی او وارد بازار شد.

با گذشت یک سال از فعالیت او در کارخانه الکترولوکس، از آن شرکت خارج و در شرکت ارج مشغول به کار گشت ولی به دلیل سربازی نرفتن اخراج شد؛ در نتیجه بالاجبار به خدمت سربازی رفت و برای گذران زندگی، تحصیل را کنار گذاشت.

در طی گذراندن دوره سربازی، زبان انگلیسی و مهارت های ورزشی خود را تقویت کرد.

پس از آن و در سال 1355 در رشته برق دانشگاه علم و صنعت پذیرفته شد اما به دلیل نبود فردی که تضمین 150 هزار تومانی دانشگاه را فراهم کند، نتوانست وارد دانشگاه شود.

در نتیجه به شرکت ساراول بازگشت و تجربه و مهارت خود را در آنجا افزایش داد که همین موضوع سبب طراحی کولر آبی و آبگرمکن نفتی توسط او شد. در عوضِ افزایش حقوقی که مدیرعامل به او پیشنهاد داد، او یادگیری تجارب مدیریتی را برگزید تا بتواند در آینده کسب و کار خود را راه اندازی کند.

در سال 1363 و در پی این رویا از شغل خود کناره گیری کرد و در ابتدای راه به تعمیر یخچال فریزر، مدیریت کارخانه کلمن سازی و سپس طراحی و ساخت فریزر با تجهیزات کابینت سازی پرداخت.

طراحی فریزر و ساخت آن

مدتی بعد از کسب تجربه، در مغازه کوچکی که توانسته بود اجاره کند یخچال‌های دست دوم را تعمیر می‌کرد و بعد از تعمیر آن‌ها را به مغازه‌ها می‌فروخت. بعد از این مرحله، به فکر طراحی فریزر و ساخت آن‌ها با امکانات کابینت سازی افتاد.

او این کار را در یک پارکینگ ۵۰ متری در خیابان کوکاکولا آغاز کرد، در ابتدا برای این کار فرآیند تولید کابینت را از طریق تماشا از پشت شیشه یک مغازه شروع کرد.

در روز ۳ یا ۴ بار و به مدت ۵ الی ۶ ساعت به آنجا می‌رفت. ساعت‌های بسیاری را به فعالیت کابینت سازی نگاه می‌کرد و سبب شد رئیس کارگاه به بودن او در آنجا معترض شود و از او خواست که دیگر پشت مغازه‌اش نایستد.

فعالیت حرفه‌ای

در ادامه او مغازه را به مدت یک هفته اجاره کرد. توافق کردند، که رییس کارگاه آنجا را با کارگرانش در عرض یک هفته در ازای ۴۰۰۰ تومان به حسین فتاحی اجاره دهد.

در آن زمان‌ها همه کارها از جمله برش، با کمک قیچی دستی انجام می‌شد و خم‌ها نیز با دست انجام می‌شد و خیلی سخت بود.

آن یک هفته با یک تیم ۴ نفره شب و روز کار می‌کردند. حسین فتاحی همه سختی‌ها را به جان خرید و در آن هفته ۱۰ بدنه ساختند که 8 تای آن سالم بود.

بدنه داخل با آلومینیوم ساخته شد و همچنین پشم شیشه که در آن زمان فقط یخچال‌های آمریکایی پشم شیشه داشتند و در نتیجه به یک فریزر کامل رسیدند. سپس با تولید ۸ فریزر با گذراندن سختی و تلاش بسیار در دو ماه به هدفی که سالیان دراز به دنبال آن بود، رسید.

راه‌اندازی کارخانه امرسان

با توجه به کمال گرایی حسین فتاحی، او به کم قانع نشد، تلاش خود را برای تاسیس کارخانه تولید لوازم خانگی افزون کرد و در نهایت در سال 1364 کارخانه امرسان راه اندازی و پس از آن نیز شرکت های دیگری همچون «یاس بنفش»، «امرسان خدمات»، «گردریک» و «دانفوتک» نیز توسط او ایجاد شد.

حسین فتاحی در سن 56 سالگی مدرک دکترای مدیریت کسب و کار خود را اخذ کرد؛ همچنین به پاس موفقیت های گسترده خود در سال های 1380، 1390 و 1391 به عنوان برترین کارآفرین سال انتخاب گردید.

شرکت امرسان تا سال ۱۳۶۶ فریزرهای خانگی تولید می‌کرد. خط تولید اولین یخچال فریزر ۱۶ فوت با طراحی جدید در سال ۱۳۶۶ به مرحله تولید و توزیع رسید.

از ویژگی‌های منحصر به فرد این یخچال، طراحی بدنه و سیستم تبرید بود که آن را به یکی از پر فروش‌ترین یخچال فریزرهای داخلی تبدیل کرد.

سپس با توجه به نیازهای بازار، یخچال فریزرهای ۱۸ فوت و ۲۰ فوت امرسان طراحی شد و به مرحله تولید رسید.

جالب است بدانید یخچال فریزرهای ۱۸ فوت سال‌ها یکی از پرفروش ترین محصول در کشور بود و یخچال فریزرهای ۲۰ فوت همچنان رتبه اول را در این زمینه داراست.

ژینوار
0.0/5
رویا
0.0/5
پارمیس
0.0/5
ویستر
0.0/5
وگال
0.0/5
برند فکر
0.0/5

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *